Izvođači

Recite nam koja je po vašem mišljenju najlepša starogradska pesma svih vremena i osvojite najnoviji samsung mobilni telefon! Kliknite ovde.

Legenda starogradske muzikeRođen Januara 5, 1942. u Somboru.Istaknut izvođač tradicionalne starogradske muzike.Osim što je slavan pevač,takođe se bavio slikanjem i komponovanjem.Detinjstvo je proveo na salašu,njegov deda,Franja, je bio poznati svirač tamburice.Nakon kratke “avanture” u Somborskom teatru zaputio se u Beograd da bi se upisao u dramsku akademiju,dabio zaradio za život pevao je po Beogradskim kafanama,pronašao se u tom poslu,tako je i postao ovo što je sada – legenda izvorne muzike.Prvi solo koncert održao je na Kalemegdanskoj terasi 1971. gde je snimio pesmu “Hej salaši na severu Bačke”.U doba Jugoslovenskih ratova i nemira nije nastupao jer kako kaže,”nije bio raspoložen za to”,da bi nakon nekoliko godina nastupio na “Exit” festivalu u Novom Sadu 2004.

Miki Jevremović

Miki Jevremović je izvođač starogradske i zabavne muzike.Živi u Beogradu.Iza sebe ima brojne nastupe na kojima se pojavljuje od 1970-ih godina.Najpoznatiji od njih su:Splitski festival,Zagrebfest,Beogradsko proleće,a 90-ih se pojavljivao na Jadranskim festivalima u Crnoj Gori.Po mišljenju mnogih,njegova najlepša i najosećajnija pesma je “Ako jednom vidiš Mariju”.Poznati izvođač starogradske/izvorne muzike.


1 Comment (+add yours?)

  1. Jovica Mrsic
    Feb 23, 2012 @ 20:17:41

    Svilen konac!!!
    Najbolja starogradska po mom misljenju!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: